Van droom naar daad

Elke designtafel die u op deze website ziet, begon als schets en kreeg handen en voeten in een 3D model. Daarna startte de speurtocht naar de fraaiste materialen en meest geschikte productietechnieken. Soms keerde de wal van de werkelijkheid het schip der dromen, bijvoorbeeld als een soortgelijk idee al bleek te bestaan of niet naar wens realiseerbaar bleek. Veel vaker tilden bevlogen ambachtslieden - uit ons ruime netwerk van disciplines - het ontwerp in de uitvoering naar een hoger niveau. Zo draagt elk object de passievolle sporen van een team van bevlogen makers.

Het ontwerpen van een designtafel

Alles begint met een idee. Waar dat vandaan komt, is haast niet te zeggen. Ik ga graag naar designbeurzen om te zien wat anderen voor designtafels maken, welke materialen er gebruikt worden, welke bijzondere vormen er zijn en welke trends.

Maar het meest boeiend vind ik de sculpturen die ik in musea en parken zie. De pure vormen die niet zijn gekozen om een praktisch doel te dienen. Zo schets ik ook. Er is eerst de vorm die nog helemaal geen tafel wil zijn. De vorm van een vulva kan me inspireren en u begrijpt dat de weg naar een tafel dan een lange is. Maar het leidde wel tot een uniek stel tafelpoten. Tot het pièce de résistance van een ruimte. En dat wil ik graag. Dat een tafel een wow-factor krijgt. Want met een enkele tafel kun je de uitstraling van een ruimte compleet transformeren: van alledaags naar spectaculair. U kent vast ook het filmcitaat ‘That rug really tied the room together’. Maar deze dude beweert dat een tafel dat nog veel beter kan. Als het maar een tafel met ballen is. En juist zulke tafels maak ik graag.

Een tafel waar u decennia lang plezier van heeft

Bent u ook op zoek naar een tafel die uw kamer een complete metamorfose geeft? Een tafel met een wow-factor waar u decennia lang met veel plezier aan zult eten/werken/tafelen? Ja? In dat geval zou ik graag een keer met u in gesprek gaan om te kijken hoe we dit samen zouden kunnen gaan realiseren…

Studio Peer, tafel van Zebrano hout met metalen tafelpoot Axe aan de lange zijde

Studio Peer Zebrano Axe lange zijde