Testimonials

Ik deel graag getuigenissen van tevreden klanten met u. Heeft u een designtafel door mij laten ontwerpen? Ik hoor graag wat uw ervaring met mij als ontwerper van tafels is én hoe uw tafel u bevalt. Neem gerust contact met me op om uw ervaring met mij te delen.

 

Amersfoort Art Galerie

Unieke designtafel van padoekhout met metalen poot van studio Peer bijJur Dijkman Amersfoort Art Galerie

Kunstliefhebbers weten al 12 jaar Amersfoort Art Galerie te vinden. Ook Peer kwam daar zo terecht. De klik met eigenaar Jur Dijkman leidde tot een mooie samenwerking.

“Peer kwam een keer mijn galerie binnen voor een schilderijlijst en we raakten aan de praat. Er was meteen een klik. Ik was op zoek naar een andere balie en hij vertelde dat hij meubels ontwierp. Vervolgens had hij meteen leuke ideeën die hij later uitwerkte in een aantal schetsvoorstellen die me meteen aanspraken. Voor lijsten is het handig als ik veel tafelblad heb, maar dat heb ik niet de hele tijd nodig. Dus hij had in zijn ontwerp een deel opklapbaar gemaakt. Ik heb een ‘go’ gegeven en nu staat er dit prachtig baliemeubel.”

“Daarna kwamen we op het idee om ook een tafel van hem hier neer te zetten. Zodat mijn klanten hem kunnen bewonderen en eventueel kopen. Want zijn meubels zijn weliswaar 100% functioneel maar ze zijn tegelijk meer dan dat, het zijn unieke kunststukken. Dus een tafel van hem past hier perfect. Ik krijg er veel lovende reacties op en iedereen wil het blad even aaien. Dat zegt genoeg!”

Jur Dijkman

Klanten van het eerste uur

Nelly Joan_Studio Peer

Nelly Joan en Eugène waren de eersten om 20 jaar geleden een tafel van Studio Peer te kopen. Nog steeds zijn ze er blij mee.
Nelly Joan: “Eugène, mijn geliefde, wilde altijd al een ronde tafel. Maar omdat een ronde tafel meer ruimte vraagt, had ik mijn twijfels. Op een gegeven moment zwichtte ik, de tafel mocht rond zijn, als we hem allebei heel mooi zouden vinden. Op een dag zag ik in een museum een houten bijzettafeltje dat ingelegd was met roestvrij staal. Dat vond ik prachtig. Als we zoiets zouden kunnen vinden als grote ronde tafel …!

Mijn dochter wees me toen op Studio Peer. Wij gingen bij hem kijken en zagen dat hij tafels had ingelegd met zink. Ook heel mooi, maar wij hadden onze zinnen inmiddels gezet op rvs. Wat Peer betreft kon dat wel en hij ging met ons in gesprek over de houtsoort en de afmetingen. Hij raadde ons aan om een brede houten rand te nemen omdat staal koud kan aanvoelen onder je ellebogen. Verder wilden we één poot onder de tafel en een blad van 1.45 m doorsnede. Het gewicht van het hout en het rvs zou flinke eisen stellen aan de constructie van die enkele poot. Peer kwam met verschillende tekeningen en mogelijkheden zodat we rustig konden kijken welke tafel ons het meest aansprak. Zo ontstond een tafel van eikenhout met staal waar Eugène en ik nu – 20 jaar later – nog steeds blij mee zijn.

We onderhouden hem met de flesjes die Peer meebracht voor het hout en het staal. Toen het blad na een paar jaar door de werking van het hout iets begon te wijken kwam hij meteen langs om het te fiksen. Ik kan Peer dan ook zeker aanraden. Niet alleen is hij een goed luisterend vakman en denkt hij met je mee, hij is ook een aimabel mens.”

Nelly Joan

De klant die nooit betaalt

Henny_Studio Peer

Eigenlijk is Henny de allereerste klant van Studio Peer. Maar helaas, zij telt niet want zij is daarnaast ook al 33 jaar Peers vriendin en heeft nooit voor een tafel betaald.

 “Peer maakte zijn eerste tafel in 1990. Dat was een gezeepte tafel van grenen sloophout, met laadjes waarop hij porseleinen greepjes had aangebracht. Voordal dat detail vond ik prachtig. Die tafel was zó goed gelukt dat daar het idee van Studio Peer ontstond. Eerder had hij trouwens ook al van bestaande tafels andere tafels gemaakt, maar dat was voor ik hem leerde kennen.”

“Zijn eerste officiële product van Studio Peer was een tafel met een blad van kopse blokjes pitch pine. Die vonden we zo leuk dat we hem zelf hielden. Die tafel leeft nog steeds en staat nu bij onze zoon Sjoerd. Daarna ging hij echt los en maakte hij veel eiken tafels met een rvs inleg. De eerste inleg was in de vorm van koeienhuid. De volgende reeks kreeg bladen waar hij antieke tegeltjes in freesde. Zowel het hout als de tegels kwamen altijd van de sloop. Ook toen al wilde hij nooit gewone poten gebruiken, maar er altijd iets speciaals mee doen. Hij werd toen niet gehinderd door enige kennis van constructies en belastingen, dus soms kon een hele tafel worden weggegooid.”

“De eerste tafel die stalen poten kreeg had een soort halve yin-yang-vorm en ook de poten – dat waren er maar drie! – hadden die vorm. In de poot was dezelfde vorm weer met een snijbrander uitgesneden. Die heeft mijn werkgever toen gekocht. Het was een spannende tijd want Peer deed alles zelf. Nu ontwerpt hij en zoekt de juiste materialen en beste partij om de tafel te laten maken. Dat is een stuk overzichtelijker en maakt dat hij nog meer de uitersten opzoekt. Toen ik deze tafel zag, met de groen gepatineerde poten (single Ripcurl) en het rode padouk blad uit één stuk, wist ik, die is van mij. Hij staat nu in mijn werkkamer. Nee, ik heb er lekker niets voor betaald. Ik mocht hem zo hebben.”

Henny