Praktisch vs mooi design

Het is dé vraag waar industrieel ontwerpers mee worstelen. Maken we het praktisch of maken we het mooi? En vaak wordt vooraf al beklonken wie deze strijd gaat winnen. Heet dat niet matchfixing? Waardoor oogstrelend mooi meubilair de gebruiker vaak gruwelijk slecht bedient en heerlijk comfortabel meubilair de gevoelige ogen doet tranen. Studio Peer wil een eerlijke wedstrijd waarna praktisch & mooi samen het podium beklimmen. Weg met saai! Weg met onhandig! Luid de bel voor de volgende ronde. Pak een schoon vel papier.

Een unieke tafel die niemand anders heeft

Ik werk graag voor mensen die iets willen dat niemand anders heeft. Die een designtafel willen die hen raakt. Zelfs besloot ik op een bepaalde dag dat in mijn huis alleen nog maar dingen naar binnen komen waarmee ik oud wil worden. Geen tijdelijke oplossingen meer van een praktisch probleem. Een tafel die tegelijk ook een kunstwerk is. Een sieraad voor de woonomgeving.

Tafel gemaakt van bijzondere houtsoorten met metalen tafelpoten

Het bijzondere kan zitten in de houtkeuze. Zo werk ik graag met zebrano, grenen, eiken, notenhout, mahonie, kersen, linde, peren, lebanon ceder, pitch pine of sloophout. Hout voelt prettig aan je armen en handen. Maar voor de tafelpoten kies ik graag voor ander materiaal: staal, ijzer, koper, brons, al dan niet gepatineerd of kunststof.

Tafelpoten bepalen de uitstraling van de tafel

Dit leidde al tot koperoxide tafelpoten, lasergesneden stalen tafelpoten en golvende tafelpoten. Met zulke technieken en materialen kan ik ook een sieraad voor uw urban dream maken? We kunnen zelfs in co-creatorship tot een kunstzinnig tafel komen. Een logo of eigen tekst in een poëtische of literaire tafel. Om aan te vergaderen, werken of eten? Het kan allemaal. Als het maar een tafel wordt die uw stoutste dromen overtreft. Want dat wil ik maken. Dat is mijn doel.

 

En dat doe ik voor heel Nederland en België. Dus waar u ook woont: Amersfoort, Utrecht, Amsterdam, het Gooi, Haarlem, Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn, Zwolle, Groningen, Rotterdam, Eindhoven, Den Bosch, Maastricht, Tilburg, Leeuwarden, Den Helder of Vlissingen. Ik breng de tafel bij u thuis.

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw eigen unieke tafel? Bel mij voor het maken van een kennismakingsgesprek. Ik verheug me op onze kennismaking.

 

Unieke tafel van Studio Peer, hout met metaal, Lebanon River

Studio Peer Lebanon River

Studio Peer, prachtige tafel van Padouk hout met strakke metalen poten

Studio Peer Padouk I Greq