Designtafels

Studio Peer ontwerpt designtafels

Een unieke tafel laten ontwerpen?

Bij Studio Peer worden dromenderwijs designtafels ontworpen. Dat kan in opdracht van jou zijn, omdat jij weet dat er meer is tussen Google en aarde, dan wat je op de meubelboulevard vond, maar ook op eigen initiatief worden hier voortdurend nieuwe design tafels geproduceerd, omdat ze daar om bleven zeuren, ’s nachts in het hoofd van de slapende ontwerper. Van sommige tafels is er maar één gemaakt. Andere worden in een zeer beperkte oplage aangeboden, maar ook dan zijn er geen twee hetzelfde, omdat de natuur mee-ontwerpt.

Tafel van sloophout

Het begon allemaal in 1990. Ik had voor mezelf een grenen tafel van sloophout gemaakt. Die was zo leuk geworden dat ik meer eettafels en keukentafels ging maken. Ik hield van robuuste tafels maar was ook wel benieuwd naar designtafels en salontafels. Om die te ontwerpen had ik veel meer kennis nodig van houtsoorten, materialen als epoxy en corian en ook van constructies.

Tafelblad van Pitch Pine

Daarom besloot ik een tijdje te gaan werken bij ambachtelijke meubelmakerij ‘De houtverwerker’ in Utrecht, waar bijzonder kunstzinnige houten meubels werden gemaakt. Ik liet daar mijn tafelblad van kopse blokje Pitch Pine(Amerikaans rood grenen)zien. De eigenaar vond het een mooi maar gewaagd ontwerp, ook in praktische zin. Hij vreesde dat de blokjes onderling zouden gaan werken. Dat is nooit gebeurd omdat ik erg oud hout gebruikte, dat nauwelijks nog werkte, en kieren waren er nagenoeg niet.

Unieke tafel door tafelblad en tafelpoten te kiezen

Ik zocht toen al de grenzen op van het vak. In de meubelmakerij kreeg ik de kans dat te doen met zink, RVS, koper en andere materialen. Van unieke vergadertafel tot expressief bureau. Vooral de tafelpoten kregen mijn aandacht. Die mochten wel wat aparter. Ook het idee om met losse tafelpoten te werken stamt uit die tijd. Daarmee kun je een modulair tafelsysteem opbouwen. Dit maakt dat de klant zelf het blad en poten bij elkaar kan kiezen.

Tafel inspiratie opdoen?

Bekijk hier de designtafels van Studio Peer. Misschien val je direct voor een bepaald ontwerp, of misschien wil je graag met mij om tafel om samen jouw eigen droomtafel te ontwerpen. Bel of mail me gerust om een vrijblijvende afspraak in te plannen. Tel: 06-30 87 13 88 of mail peer@studiopeertafels.nl.

Studio Peer Zebrano Double Ripcurl

Studio Peer Zebrano Double Ripcurl

Studio Peer Zebrano Axe

Studio Peer Zebrano Axe